Приключи приемът на заявления за
одобрение по „Училищно мляко“.. За
кампания 2015/2016 бяха приети 123 заявления, които обхващат 2 115
учебни заведения с близо 302 хиляди деца. За участие кандидатстваха
учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества, кооперации и
признати организации на производители и общини.
Бюджетът по схемата възлиза на около 6.6
млн.
лв. До средата на декември ще приключи обработката на подадените
документи и издаването на актове за одобрение на заявители по схемата.
"Училищно мляко" обхваща децата от детските градини и тези от
подготвителна група и учениците от 1 до 4 клас в държавни, общински и
частни учебни заведения. Европейската схема насърчава консумацията на български прясно и кисело
мляко, сирене и кашкавал, като по този начин допринася за подобряване на
хранителните навици от ранна детска възраст.
В България „Училищно мляко“ се прилага от 2009 г., като
интересът към нея до 2014 г. беше слаб, поради ниското ниво на
подпомагане, което се осъществяваше само със средства от Европейския
фонд за гарантиране в земеделието. Като част от проведената през
2013 г. реформа на общата селскостопанска политика на ЕС беше
дадена възможност на държавите-членки, които желаят да участват в
схемата, да изготвят стратегия за нейното прилагане на национално ниво. В
резултат на това бе изготвена Наредбата за условията и реда за
прилагане на схема „Училищно мляко”, което дава възможност за използване
на средства от националния бюджет.
Този сайт се списва от независими журналисти и понякога нежният информационен бриз се превръща в ураган от унищожителна критика.
Страници
- Начална страница
- Big lawlessness in the little Europe
- Letters to EC President and Commissioners
- Herr Schultzes und Frau Merkels gewichtige Verbrechen
- Open letter to the European Commission of September 2017
- Някога да сте се чудели защо Европейският съюз покровителства мафията и корупцията в България ...
- Гьостерица за геноцидаджиите 2
- Гьостерица за геноцидаджиите 3
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар